Metoder för trädfällning

Ja, det här med trädfällning är någonting som många behöver hjälp med och jag som bor i Stockholm har vänt mig till ett företag som erbjuder just detta, och jag stoppar en länk till detta företag här i texten. Ni kanske tror att det inte är någon konst att fälla ett träd, men det är det och jag kommer att berätta lite mer om vilka metoder som finns för trädfällning, så kan ni ta ställning till efteråt ifall ni vill göra jobbet själva eller om ni föredrar att anlita hjälp. 

Det finns många olika metoder för trädfällning, och det är inte alltid enkelt att veta vilken som är den bästa för just ditt träd. Om du har ett mindre träd som inte är så tungt, kan du kanske fälla det själv med lite hjälp. Men om trädet är större och tungt, rekommenderar jag att du anlitar professionell hjälp. 

En av metoderna är toppfällning. Detta innebär att man fäller trädet från toppen och neråt. Detta kräver oftast två personer, ett i toppen av trädet som börjar såga igenom grenarna och ett på marken som tar emot trädet när det börjar falla. Det är viktigt att ha koll på hur trädet kommer att falla, så man inte skadar sig själv eller andra. 

En annan metod för trädfällning är sidfällning. Detta innebär att man fäller trädet från en sida istället för från toppen. Detta kan vara lite enklare för mindre och lättare träd, eftersom man då inte behöver såga igenom alla grenarna först. Men det är också riskabelt, eftersom det kan vara lättare att missbedöma vilket håll trädet kommer att falla, och då kan man skada sig själv eller andra. 

En tredje metod, som är den vanligaste och mest professionella, är kronfällning. Detta innebär att man fäller trädet i flera etapper. Nu vet ni lite mer om det här!