Vi har byggt hus i Uppsala

Hej och god morgon på er allihopa. Planen med dagens inlägg är att berätta om ett företag som hjälpte oss att bygga hus här i Uppsala. Jag heter Emma och min man heter Andreas. Tillsammans har vi byggt vårt hus här i Uppsala, med hjälp av detta företag. Innan vi startade hade vi som så många andra varit på många husvisningar men det var alltid någon annan som vann budgivningarna och uppriktigt sagt så var det en del ruckel som priset gick upp på med flera hundra tusen och jag undrade hur det var möjligt att folk betalde så mycket? Det var efter några månader som vi sprungit på visningar som vi började tänka på om vi inte skulle bygga hus istället, för det verkade som det inte skulle bli mycket dyrare med en nyproduktion, och så bestämde vi oss för det. 

Jag fick tag i ett företag som kan bygga hus i Uppsala med omnejd och frågade lite snabbt hur mycket det skulle kosta att bygga ett hus, och det visade sig att bygga nytt bara var ca 20 % dyrare är ett gammalt hus, men om man då räknar med att man måste renovera ett gammalt hus och kanske byta tak eller pannan i källaren så skulle det till och med kunna bli billigare totalt sett med ett nytt hus istället för ett äldre. Man behöver ju inte göra någonting med en nyproduktion, det är bara att flytta in och börja bo.

Det tog bara några dagar från det att byggföretaget kom och tittade på tomten vi köpt tills vi hade ett kostnadsförslag i vår brevlåda. Vi slog till och sedan kom bygget igång inom ett par veckor. Det tog ett halvår innan allt var klart och vi kunde flytta in, vi är så nöjda!