Bra hjälp av en rörmokare.

Jag har vänt mig till en rörmokare när jag renoverade köket. Jag fick bra hjälp som inte kostade mycket. Tack vare det vill jag skriva ett inlägg som är för er som behöver hjälp inom vvs.

En rörmokare är en person som jobbar med rörsystem, alltså vatten-, avlopps- och gasledningar. De flesta rörmokare är anställda av rörfirmor, men det finns också den som jobbar för sig själva i egna firmor. Detta är en mycket bred yrkeskategori och det finns många olika specialiseringar inom yrket men med den gemensamma nämnaren att de jobbar med vvs.

Arbetsuppgifter kan fördelas i tre huvudkategorier: montering, service och underhåll av rörsystem samt renoveringar. Montering innebär i regel att rörsystem installeras, eller delar av rörsystem. Service och underhåll innebär rutinmässig kontroll och åtgärd av rörsystem för att förebygga skador eller andra problem. Oftast görs detta i form av abonnemang hos rörfirmor där rörmokarna kommer ut till fastigheten vid bestämda tider för att göra de planerade servicerna. Men då handlar det ju om hyreshus och bostadsrättsföreningar. Renovering innebär i sin tur oftast omfattande arbeten med rörsystem, från mindre renoveringar som enklare rörbyten till stora renoveringar som till exempel rivning och nyinstallation av rörledningar.

För den som behöver anlita rörmokare finns det olika alternativ. Många firmor tar emot uppdrag från allmänheten så det är bara att ringa runt för prisuppgifter. Om man inte vill förhandsboka ett visst bolag eller om man vet att det är en mindre jobb kan det vara bra att ta offerter och anlita någon utifrån det. Detta gäller framförallt om man äger sin bostad och ska göra en mindre renovering.

Nu kan jag bara säga att om ni behöver hjälp inom vvs här i Herrljunga med omnejd så ska ni kontakta detta företag, för de hjälper er och det är ett prisvänligt företag med bra kundservice.